Vertrouwen & Veiligheid

Vertrouwen zorgt ervoor dat het werkt

Geverifieerde Identificatie*

Zowel babysitters als ouders kunnen hun identiteit verifiëren door het bevestigen van hun e-mailadres en telefoonnummer. Controleer op het profiel van de gebruiker welke informatie wij reeds geverifieerd hebben.

Profiel & Reviews

Leer de babysitters en ouders alvast kennen door alle informatie op hun profielpagina goed te bekijken. Hier vind je ook reviews van anderen indien aanwezig. Wij raden altijd aan om naar referenties te vragen en deze te controleren.

Berichten Sturen

Gebruik altijd ons berichtensysteem voor de communicatie met andere gebruikers. Zo kunnen wij jou altijd helpen mocht er iets mis gaan.
Stuur nooit aan iemand je identiteitsbewijs.

Onze dienst

Babysits stelt zich tot doel om via internet vraag en aanbod betreffende incidentele particuliere kinderopvang bij elkaar te brengen. Wij zijn geen tussenpersoon. Babysits kan geen verantwoordelijkheid accepteren voor de geselecteerde kandidaten/ouders ten aanzien van de uiteindelijke kwaliteit van hun werkzaamheden en/ of betrouwbaarheid. Je maakt zelf een (voor)selectie, gaat zelf de gesprekken aan en maakt zelf de (financiële) afspraken op basis van jouw eigen wensen en criteria.

Veiligheidstip

Communiceer, voor je eigen veiligheid en bescherming, alleen via Babysits. Alleen dan is jouw ervaring zo positief en veilig mogelijk. Om deze reden vragen wij bijvoorbeeld om geen contactgegevens in je profiel te vermelden. Gebruik het intake formulier als de babysit voor het eerst gaat babysitten en/of jij ergens voor het eerst gaat babysitten.

We hebben in Babysits ook veel veiligheidsmaatregelen ingebouwd om te helpen je informatie veilig te houden en we verbeteren die maatregelen continu. Als je buiten Babysits om communiceert, loop je deze beveiligingen mis. Dat maakt het moeilijker voor ons om je gegevens te beschermen en loop je een groter risico op fraude en andere veiligheidskwesties, zoals phishing.

* Zowel babysitters, onthaalouders, ouders als bedrijven hebben ons laten weten dat ze Geverifieerde Identificatie handig vinden wanneer ze moeten beslissen met wie te communiceren op Babysits, maar het is geen promotie of garantie van de identiteit van een persoon.

Voorkom (identiteits)fraude

Bij identiteitsfraude maakt men illegaal gebruik van jouw persoonlijke gegevens. Babysits vraagt nooit om jouw identiteitsgegevens. Mocht een gebruiker jouw identiteitsgegevens vragen, meld dit gelijk bij ons! Het kan hier gaan om fraude.

Hoe kan jij als gebruiker fraude voorkomen?

  • Geef niet zomaar informatie over jouzelf aan andere gebruikers.
  • Pas op met persoonlijke informatie, zoals paspoortgegevens, e-mailadressen, telefoonnummers, CV's.
  • Benaderd door een organisatie? Zoek informatie over de organisatie op. Geen informatie kunnen vinden? Dan kan het hier gaan om fraude.

Vermoed je dat jij slachtoffer bent geworden van fraude?

  • Meld dit direct bij ons wanneer je denkt dat je slachtoffer bent geworden van identiteitsfraude. Zo kunnen wij onmiddellijk de account van diegene blokkeren om te voorkomen dat andere gebruikers ook slachtoffer worden.
  • Doe aangifte bij de politie. Wij raden jou aan aangifte te doen bij het vermoeden dat je slachtoffer bent geworden van (identiteits)fraude.

Heb je nog meer vragen?

Lees onze tips en veelgestelde vragen: